Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Μην «πληγώνετε» τα μαλλιά σας


Μάθετε τα πάντα για τις συνήθειες που, αν αποφεύγαμε, τα μαλλιά μας θα μας ευχαριστούσαν.
Ξάνοιγμα
Το να περάσουμε απότομα από τη μία πλευρά του χρωματικού φάσματος στην άλλη μόνο επιβαρυντικό μπορεί να είναι για την τρίχα, αφού στην ουσία καταστρέφει το φλοιό αλλάζοντας ουσιαστικά τη δομή της και καταστρέφοντάς την. Ένα απότομο ξάνοιγμα αρκεί για να τα «καταφέρει». Αν μάλιστα σε αυτό προστεθεί και στέγνωμα, το σπάσιμο και η θαμπάδα είναι σχεδόν σίγουρα.
Περμανάντ / ισιωτική
Αυτή η χημική παρέμβαση που υπόσχεται ότι θα αλλάξει το φυσικό κυματισμό της τρίχας ουσιαστικά επεμβαίνει στην «καρδιά» της και επανασχηματίζει το εσωτερικό της. Φυσικά και αυτή καταστρέφει τα μαλλιά μας, αφού τα αποδυναμώνει και τα ξηραίνει. Γι’ αυτό σκεφτείτε πόσο πολύ θέλετε να αλλάξετε την «πορεία» των μαλλιών σας, ειδικά αν αυτά είναι αρκετά αδύναμα.
Βαφή και ανταύγειες
Πρόκειται για κάποιες από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες για τις περισσότερες από εμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αθώες. Μπορεί να μην είναι τόσο επιβαρυντικές όπως το ξάνοιγμα, αλλά επεμβαίνουν στη δομή της τρίχας αφήνοντάς μας με μαλλιά άτονα, θαμπά και χωρίς ζωντάνια. Γι’ αυτό χρειάζεται απαραίτητα ειδική φροντίδα για βαμμένα μαλλιά καθώς και συχνά κουρέματα ώστε οι ταλαιπωρημένες άκρες να διατηρούν τη φόρμα τους.
Σίδερο και σεσουάρ
Η θερμότητα των εργαλείων που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε διάφορα χτενίσματα αφυδατώνει την τρίχα και επεμβαίνει στις υδρογονικές ενώσεις που την διατηρούν λεία. Αν μάλιστα η χρήση τους γίνεται επί μονίμου βάσεως, τότε η καταστροφή είναι βέβαιη. Γι’ αυτό χρησιμοποιείτε πάντα προστατευτικά προϊόντα που λειτουργούν σαν «κουκούλα» που προφυλάσσει την τρίχα από τη θερμότητα.
Αλογοουρά
Μπορεί να είναι το λουκ που σας βολεύει περισσότερο, αλλά, αν αυτό δεν γίνεται σωστά, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των μαλλιών σας πριν το καταλάβετε. Οι επιπόλαιες αλογοουρές όπως και οι πολύ σφιχτές δεν ευνοούν καθόλου την τρίχα. Αντίθετα την σπάνε και την ταλαιπωρούν. Προτιμήστε τις πιο χαλαρές κοτσίδες για κάθε μέρα για να προλάβετε τη μόνιμη ζημιά.
Υπερβολικό βούρτσισμα
Τα εκατό βουρτσίσματα τη μέρα μόνο λάμψη δεν θα φέρουν. Το υπερβολικό βούρτσισμα καταστρέφει τις άκρες και εντείνει το σπάσιμο της τρίχας, ενώ οι τριβές με τη βούρτσα προκαλούν φθορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να επενδύσετε σε μια καλή βούρτσα, κατάλληλη για το δικό σας τύπο μαλλιών και ας χρειαστεί να την πληρώσετε λίγο παραπάνω.
Υπερβολές στο λούσιμο
Σκοπός του λουσίματος είναι να καθαρίσουμε το κεφάλι μας και να απομακρύνουμε τη λιπαρότητα από τα μαλλιά μας. Όταν το παρακάνουμε όμως, μαζί με τους ρύπους απομακρύνουμε και τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών μας με αποτέλεσμα αυτά να ξηραίνονται και να θαμπώνουν. Ακόμα και τώρα που οι συνθέσεις των προϊόντων είναι μελετημένες ώστε να μην ταλαιπωρούν την τρίχα, το λούσιμο πρέπει να γίνεται με μέτρο και καλύτερα όχι κάθε μέρα.
Extensions
Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε extensions, σκεφτείτε το αρκετά καλά. Όχι γιατί καταστρέφουν τα μαλλιά (οι σύγχρονες ενώσεις και τρέσες είναι ιδανικές), αλλά είναι σίγουρα ένα έξτρα βάρος για την τρίχα σας και απαιτούν συγκεκριμένη φροντίδα, όπως ειδική περιποίηση, μάσκες σίγουρα δύο φορές την εβδομάδα και σεβασμό στην ημερομηνία λήξης τους. Σίγουρα δεν συνιστώνται για τα αρκετά αδύναμα μαλλιά αλλά ακόμα και για τα πιο υγιή δεν είναι μια διαδικασία τόσο απλή όσο ακούγεται.

Της Άρτεμις Καράγιαννη

www.myworld.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | new york lasik surgery | cpa website design