Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

12 τρόποι για πάντα νεανικό δέρμα


Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις στους πλαστικούς μετά από κάποια χρόνια. Προσέχουμε για να έχουμε! Αν προνοήσεις από τώρα, θα έχεις ένα ωραίο δέρμα για μια ζωή. Εντάξει, σίγουρα βοηθούν και τα καλά γονίδια, αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό, η τύχη του δέρματός σου εξαρτάται από εσένα και μόνο!

1. Αντιηλιακό κάθε μέρα. Τα έχουμε ήδη πει. Ο ήλιος είναι ο Νο1 κίνδυνος για τη γήρανση του δέρματος κι εσύ πρέπει να προστατεύεσαι από αυτόν χειμώνα καλοκαίρι. Οι υπεριώδεις ακτίνες αλλοιώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, στοιχεία που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και απαλό.


2. Προτίμησε ένα μεσαίο δείκτη (ούτε πολύ υψηλό ούτε πολύ χαμηλό) για το σώμα και το πρόσωπο. Απόφυγε το δείκτη 50+ γιατί μπορεί να είναι καρκινογόνος. Άπλωσε το αντιηλιακό τουλάχιστον 10 λεπτά προτού εκτεθείς στον ήλιο.

3. Πρόσεχε τα πόδια σου! Έχει αποδειχθεί ότι τα μελανώματα στα πόδια δημιουργούνται από την αμέλεια των γυναικών να βάλουν αντηλιακό και στα πόδια που, κυρίως το καλοκαίρι, εκτίθενται καθημερινά στον ήλιο.

4. Μην εμπιστεύεσαι τα μεικ-απ και λοιπά καλλυντικά που λένε ότι έχουν δείκτη προστασίας. Εσύ μείνε στα σίγουρα και πριν το μακιγιάζ, βάζε πάντα αντιηλιακό.

5. Φόρα γυαλιά ηλίου με απορροφητικούς φακούς. Μείνε μακριά από τις ‘μούφες’, κοινώς από αυτά που πουλούν πλανόδιοι, διότι μπορούν πολύ εύκολα να καταστρέψουν τα μάτια σου. Κι όμως, μέχρι και καταρράκτη μπορείς να πάθεις!

6. Κόψε το κάπνισμα. Εκτός του ότι είναι αντιερωτικό για μια γυναίκα να καπνίζει, καταστρέφει και το δέρμα σου, συν τοις άλλοις. Αν δεν είσαι καπνίστρια, απόφυγε τους χώρους για καπνίζοντες (στην Ελλάδα ζούμε, δεν εφαρμόζεται παντού!) Το κάπνισμα προκαλεί ό,τι ακριβώς και ο ήλιος αλλά πολύ πιο γρήγορα. Μέχρι και το χρώμα του δέρματος σκουραίνει και αλλοιώνεται λόγω της πίσσας.

7. Παραείσαι εκφραστική; Προς Θεού, δεν γίνεται να μην κάνεις διάφορες εκφράσεις και γκριμάτσες καθημερινά. Ειδικά εμείς, ως μεσογειακός λαός, εκφραζόμαστε έτσι κυρίως. Παρόλα αυτά, το κάπνισμα, το μάσημα τσίχλας και η χρήση καλαμακιού όταν πίνεις, επιταχύνει τις ρυτίδες στο πρόσωπο.

8. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου! Κάθε φορά που βγάζεις ένα σπυρί, έχεις το κακό συνήθειο να το σπας με τα νύχια σου και να χαίρεσαι γι αυτό! Το ξέρεις όμως ότι το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάνεις τις φυσικές ρυτίδες βαθύτερες και να αποκτάς μικρές ουλές;

9. Κάνε καθαρισμό με Α υδροξέα. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποφράσσει τους πόρους και τα μαύρα στίγματα.

10. Κρεμούλα κάθε βράδυ! Μια ρουτίνα που θα έχεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Οι καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες είναι αυτές που περιέχουν ρετινοειδή, συνεπώς βιταμίνη Α. Οι δερματολόγοι βέβαια υποστηρίζουν ότι οι κρέμες απλά ενυδατώνουν, αλλά κι αυτό κακό δεν το λες.

11. Απολέπιση τώρα! Αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις μία φορά τη βδομάδα, προσπάθησε να βρίσκεις λίγο χρόνο κάθε τόσο για απολέπιση. Υπάρχουν μέθοδοι για να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι, αλλά είναι προτιμότερο να αφεθείς στα χέρια των ειδικών.

12. Μην ξεχνάς όλο το σώμα. Συνήθως δίνουμε έμφαση στο πρόσωπο, ενώ φροντίδα χρειάζεται ολόκληρο το σώμα. Περιοχές όπως το στήθος, ο λαιμός και τα πόδια δεν πρέπει να αμελούνται. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, ενυδάτωνέ το κάθε μέρα.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολύ καλές συμβουλές. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε αυτές τις μικρές αλλά σοβαρές λεπτομέρειες! Όσο αναφορά το αντηλιακό εγώ χρησιμοποιώ σταθερά το solar expertise της L'oreal paris και δεν έχω καεί ποτέ, είμαι πολύ ικανοποιημένη!

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | new york lasik surgery | cpa website design