Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η μόδα φέτος προτείνει ζώνη


Τα αξεσουάρ, όπως όλες μας λίγο-πολύ ξέρουμε, είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο για το ντύσιμό μας, δεδομένου ότι μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή μας σημαντικά, προσθέτοντας στην εικόνα μας αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε.

Αυτό βέβαια έχει δύο πλευρές: είτε να μας δώσουν μια υπέροχη λάμψη, είτε να κάνουν τους γύρω μας να γελούν μαζί μας.

Όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές, στις συλλογές τους για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2009-2010, έδωσαν μεγάλη σημασία σ’ ένα αξεσουάρ, στην ζώνη. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε χρόνια να δούμε την προσοχή τους να εστιάζεται με τόση ένταση σ’ αυτό το μικρό αξεσουάρ, που μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε πιο λεπτές και κομψές, δίνοντάς μας παράλληλα την δυνατότητα, να τονίσουμε μια περιοχή του κορμιού μας κι έτσι να κρύψουμε κάποιες ενδεχόμενα άλλες ατέλειες.

Η ζώνη άλλοτε φοριέται για κάποιο πρακτικό σκοπό κι άλλοτε απλά σαν ένα διακοσμητικό στοιχείο. Ανεξάρτητα όμως του σκοπού για τον οποίο την χρησιμοποιούμε, πρέπει πάντα να είμαστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή του ύφους της ζώνης που φοράμε.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ που διαλέγουμε για το ντύσιμό μας, έτσι και κάθε ζώνη έχει το δικό της στιλ με αποτέλεσμα να ταιριάζει σωστά με συγκεκριμένα ρούχα. Γι’ αυτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πως θα διαλέξουμε τη ζώνη που θα φορέσουμε.

Ας δούμε λοιπόν τις τάσεις της φετινής μόδας για το φθινόπωρο και τον χειμώνα για τις ζώνες.

Η ζώνη κόσμημα

Συνήθως ξεκινάμε από τα κλασικά σχέδια, αλλά αυτή τη φορά θέλω να αρχίσω από τα ομορφότερα και πιο περίπλοκα.

Αυτές οι ζώνες είναι πραγματικά γοητευτικές και παίζουν έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο στην ολοκλήρωση της βραδινής μας εμφάνισης. Παράλληλα, μπορείτε επίσης να τις φορέσετε και με casual ρούχα, εάν θέλετε να δώσετε περισσότερη θηλυκότητα στην εικόνα σας. Συνήθως αυτές οι ζώνες, είναι διακοσμημένες με πέτρες, μεταλλικές λεπτομέρειες και clips.

Η πρόταση που κέρδισε τις εντυπώσεις, στις πασαρέλες για την φετινή μόδα, ήταν αυτή του νεοϋρκέζου σχεδιαστή Zac Posen από το SoHo του Μανχάταν, που δημιουργίες του φορούν οι Naomi Campbell, Natalie Portman, Rihanna, Kate Winslet, Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Mischa Barton, Beyoncι Knowles και πολλές άλλες. Οι ζώνες του ήταν μεταλλικές συνθέσεις διακοσμημένες με φύλλα και λουλούδια, με φίδια και θέματα εμπνευσμένα από τις πρώτες σταγόνες της πρωινής δροσιάς.

Ζώνες με ασυνήθιστα σχέδια

Αυτό το στιλ ζώνης, επίσης χρησιμεύει για να στολίσει τα ρούχα μας, χωρίς όμως να είναι τόσο πλούσια και φανταχτερή όπως η ζώνη που μοιάζει με κόσμημα.

Συνήθως, έχουν ένα μεσαίο πλάτος (ούτε πολύ φαρδιές, αλλά ούτε και στενές) και είναι φτιαγμένες από διαφορετικά υλικά, όπως δέρμα, ξύλο ή μέταλλο. Σ’ αυτό το στιλ ζώνης, συναντάμε κάποιες ενδιαφέρουσες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως όμορφα λουλούδια για εγκράφες, εντυπωσιακά σχέδια με strass και ασυνήθιστα σχήματα.

Ζώνες από ύφασμα

Μια κατηγορία ζωνών, που δεν την είδα σε πολλές συλλογές, αλλά όπου τις είδα ήταν υπέροχες. Ήταν φτιαγμένες από ποικιλία υλικών: σατέν, σουέτ, βελούδο ή μετάξι και κάποιες απ’ αυτές ήταν πανέμορφα διακοσμημένες με πούλιες, παγιέτες ή και με χάντρες.

Τις είδα άλλες φορές – όταν το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένες, ήταν εύπλαστο και το επέτρεπε – να είναι δεμένες στη μέση με υπέροχους κι εντυπωσιακούς φιόγκους κι άλλες φορές δεμένες με λιτούς, απλούς και συνηθισμένους κόμπους.

Οι trendy λεπτές ζώνες

Οι λεπτές ζώνες, φαίνεται τελικά ότι φέτος είναι το στιλ που προτάθηκε απ’ όλους σχεδόν τους σχεδιαστές. Τις είδα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υλικών και μπορούν να ταιριάξουν με οτιδήποτε. Από μια βραδινή τουαλέτα μέχρι έναν casual συνδυασμό μπλούζας με παντελόνι.

Άλλωστε, αυτές οι ζώνες μπορούν να φορεθούν και πάνω από παντελόνι ή φούστα και πουκάμισο που σκεπάζει τη μέση. Δείχνουν καταπληκτικά, όταν φοριούνται πάνω από πουλόβερ ή μπλούζες. Έτσι, εξαρτάται από σας ν’ αποφασίσετε πώς θέλετε να φορέσετε τη λεπτή ζώνη σας, δοκιμάζοντας τις διάφορες εφαρμογές της και καταλήγοντας σ’ αυτό που σας κολακεύει περισσότερο.

Οι φαρδιές ζώνες

Παρόλο ότι οι λεπτές ζώνες φαίνεται να κυριαρχούν και οι φαρδιές διεκδικούν την δική τους θέση στην φετινή μας γκαρνταρόμπα. Τις είδα να τις προτείνουν πολλοί σχεδιαστές σε ποικιλία χρωμάτων, σε διαφορετικές μορφές και σε πολλά σχέδια. Είδα πολλές ζώνες δερμάτινες, συνδυασμό δέρματος και βελούδου κι ακόμη συνδυασμό υφάσματος με γούνα.

Εδώ πάλι, υπάρχουν πολλές επιλογές στα ρούχα με τα οποία μπορείτε να φορέσετε τις φαρδιές ζώνες. Δείχνουν φανταστικές με τα φορέματα και πολύ όμορφες με τα πουλόβερ ή τα παλτά. Σε πολλές συλλογές, είδα τους σχεδιαστές να προτείνουν έναν διαφορετικό τρόπο για να τις φορέσουμε λοξά, με την εγκράφα να μην είναι στο κέντρο της μέσης μας, αλλά στην πλευρά μας.

Οι κλασικές ζώνες

Φυσικά δεν έλειψαν από τις συλλογές και οι κλασικές ζώνες, που είναι απολύτως ευπροσάρμοστες και μια τέτοια ζώνη, μπορεί με την ίδια επιτυχία να φορεθεί με ότι ρούχο θέλεις.

Πιστεύω, ότι αξίζει να φροντίσετε να αγοράσετε μια κλασική ζώνη, που θα σας βολέψει σε πολλούς συνδυασμούς στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που περνάμε κι αφού δεν περισσεύουν πολλά χρήματα για καινούργια ρούχα. πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | new york lasik surgery | cpa website design