Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Το δέρμα μου τραβάει


Όταν ξυπνάω το πρωί, νιώθω συνήθως το δέρμα μου να τραβάει. Τι μπορεί να κάνω λάθος;

Το πιο κοινό λάθος για την πρωινή ξηρότητα της επιδερμίδας είναι η εμμονή πολλών γυναικών να συνεχίζουν να αφαιρούν το ντεμακιγιάζ με σαπούνι και νερό, ενώ η επιδερμίδα τους δεν «σηκώνει» πλέον τα αλκαλικά συστατικά του σαπουνιού.

Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται το υδρολιπιδικό της φιλμ και να στεγνώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο απλούστερος τρόπος για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να αντικαταστήσετε το σαπούνι ή το αφρίζον τζελ με ένα γαλάκτωμα ή νερό ντεμακιγιάζ ή να χρησιμοποιήσετε μαντιλάκια ντεμακιγιάζ εμποτισμένα με ενυδατικά συστατικά. Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, επιλέξτε το προϊόν ντεμακιγιάζ ή καθαρισμού που σας αρέσει και, προτού ξαπλώσετε για ύπνο, περάστε το πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι στο οποίο έχετε ρίξει μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Το δέρμα σας θα γίνει απαλό σαν μωρού.

Πηνελόπη Τυμπανίδου
Επιμέλεια: Αλεξία Σβώλου

www.myworld.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Τα μαντιλάκια καθαρισμού της L'Oreal μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη! ;-) Τα χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και νιώθω το δέρμα μου ενυδατωμένο και απαλό χωρίς να τραβάει όπως παλιότερα που χρησιμοποιούσα ένα gel καθαρισμού. Δείτε τα εδώ: http://www.lorealparis.gr/peripoiisi-epidermidas/katharismos/demaq-expert/ploysia-mantilakia-gia-yper-makigiaz.aspx

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | new york lasik surgery | cpa website design