Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Χείλια όλο γοητεία


Τα χείλη δεν έπαψαν ποτέ να διεκδικούν την προσοχή µας. Με το κατάλληλο µακιγιάζ µεταµορφώνονται και γοητεύουν, είναι απαραίτητο όµως να φροντίσουµε να δείχνουν υπέροχα και στη φυσική τους µορφή!

Τις περισσότερες φορές, όταν µιλάµε για την περιποίησή µας, η προσοχή µας επικεντρώνεται στην επιδερµίδα του προσώπου και στην περιοχή γύρω από τα µάτια, ξεχνώντας συνήθως την οµολογουµένως ευαίσθητη περιοχή των χειλιών. Κι όµως, αυτά είναι µονίµως εκτεθειµένα στις εξωτερικές συνθήκες και στη φθορά που αυτές προκαλούν. Κι αυτό επειδή διαθέτουν πολύ λίγους σµηγµατογόνους αδένες για να προστατευθούν από την αφυδάτωση και ελάχιστη µελανίνη για να αντιµετωπίσουν την ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι ο ήλιος, ο αέρας, το κρύο, ο κλιµατισµός, ακόµα και το σάλιο µπορούν να τα επιβαρύνουν και να τα ξηράνουν. Γι’ αυτό και η φροντίδα τους είναι άκρως απαραίτητη.

Πλήρης περιποίηση

Με το πέρασµα του χρόνου τα χείλη µας χάνουν σιγά-σιγά το ζωηρό τους χρώµα όπως και από τον όγκο τους εξαιτίας της µείωσης του κολλαγόνου. Επίσης η επιδερµίδα γύρω από αυτά κινείται διαρκώς όταν µιλάµε, γελάµε, τρώµε κ.λπ., κάτι που έχει ως συνέπεια συχνά να παρατηρούµε κάποιες µικρές γραµµούλες που σχετίζονται µε την κίνηση των µυών και οι οποίες µάλιστα επιδεινώνονται µε το κάπνισµα. Για όλους αυτούς τους λόγους τα χείλη µας χρειάζονται τη δική τους ξεχωριστή περιποίηση, η οποία δεν πρέπει να εξαντλείται στα lip balm, τα γνωστά χειλικά βάλσαµα που τα ενυδατώνουν και κάποιες φορές τα επανορθώνουν. Φροντίστε λοιπόν να εξοπλιστείτε µε εξειδικευµένες κρέµες που θα βρείτε στην αγορά, οι οποίες στοχεύουν στην ενυδάτωση, τη σύσφιγξη και την ελαστικότητα της γύρω περιοχής αλλά και µε προϊόντα απολέπισης που βελτιώνουν την όψη των σκασµένων χειλιών.

Επιπλέον, τα χείλη έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία, µια και είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία και αφυδατώνονται εύκολα. Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί, οι ακτίνες UVA µπορούν να προκαλέσουν φθορά στους βαθύτερους ιστούς, ενώ οι UVB άµεσο έγκαυµα ή φλεγµονή. Ευτυχώς η κοσµετολογία αντιλήφθηκε το πρόβληµα νωρίς παρασκευάζοντας προϊόντα (κραγιόν, lip balm και γκλος) µε αντηλιακό δείκτη προστασίας και µαλακτικά συστατικά.

Οι σύµµαχοί µας

Στην υπηρεσία της οµορφιάς των χειλιών µας έχει ταχθεί πλέον ένα πλήθος ευεργετικών συστατικών, τα οποία παίζουν ιδιαίτερα σηµαντικό ρόλο στη φροντίδα τους. Θρεπτικά έλαια, βιταµίνες Α και Ε, συνένζυµο Q10, ελαστίνη, κολλαγόνο και πεπτίδια που προσελκύουν και συγκρατούν την υγρασία ενισχύουν την ενυδάτωση και τη θρέψη των χειλιών, ενώ παράλληλα τους χαρίζουν πιο «γεµάτη» όψη. Έτσι, τα χείλη αποκτούν λεία και οµοιόµορφη εµφάνιση κλέβοντας τις εντυπώσεις κάθε φορά, είτε είναι µακιγιαρισµένα είτε όχι.

Της Ναταλίας Κουτσογιάννη
www.myworld.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Poly xrisimes oi sumvoules sas! Anakalupsa episis sumvoules omorfias gia ti giransi twn xeiliwn sto site tis loreal paris: http://www.lorealparis.gr/binteo/i-giransi-ton-heilion.aspx

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | new york lasik surgery | cpa website design